onsdag 8. desember 2010

Ole går på skole…

Året var 1993. Bill ble innsatt som president. Gro vant valgkampen og tok fatt på sin andre periode som statsminister. Ole begynte på skolen.

Bill var president i to perioder, dvs. åtte år. Etter ham kom George. Også han satt i to perioder. Nå er Barack president.

Gro var statsminister fram til 1996. Så trakk hun seg. Thorbjørn overtok. Men han satt bare et år, selv om han vant valget i 1997. Men han fikk ikke de 36,9 prosentene han ville ha for å fortsette som statsminister. Derfor ble regjeringen en sentrumskoalisjon med Kjell Magne som statsminister. Han satt i to og et halvt år. Opposisjonen på stortinget felte regjeringen på et kabinettspørsmål, og dermed tok Jens over som statsminister. Han satt i ett og et halvt år. Ved valget i 2001 vant de borgerlige partiene, og Kjell Magne tok igjen over. Denne gangen satt han i fire år, altså i en hel periode. I 2005 vant de rødgrønne valget, og Jens ble statsminister – igjen. Det har han vært siden, og er nå godt i gang med sin andre periode, og med sin tredje regjering.

Ole går fremdeles på skolen…

2 kommentarer:

  1. Ska sei du har fulgt med i timen.... hvordan skal dette ende? Kanskje du ender opp som politiker du også??

    Livet på Lista går sin skjeve gang, vi strever og strever... Ariel øver og øver og har nesten "inne" at det heter ære være og ikke elle melle... han har dessuten mistet fjæren sin og lille Jacob-hyrden har sovna fra hele saueflokken... i morgen tenker jeg de tre vise; Baltasar,Kaspar og Melkior kommer vandrende over Betlehemsmarkene i all sin prakt. Da er det snart jul! Håper du får gaven jeg sendte til deg til, den vil glede deg meget... Klems fra mamma

    SvarSlett
  2. Hanne Hodne Austheim17. desember 2010 kl. 02:19

    Ja, åre 1993.. når eg bli født.. syns du burde hatt dt me eg.. =)

    SvarSlett