torsdag 28. april 2011

Noen interessante og uinteressante fakta om Afrika

Over 30% av verdens mineraler, og over 50% av verdens diamanter, kommer fra Afrika. Likevel så ligger ni av de ti mest fattigste landene i verden i Afrika.

Alle land har vært kolonialisert, bortsett fra to. De to som ikke har blitt kolonialisert er Liberia, som av USA ble opprettet for hjemvendte slaver, og Etiopia.

Nigeria er det desidert mest folkerike landet i Afrika med omtrent 134 millioner innbyggere – det eneste landet i Afrika med over hundre millioner innbyggere. Det er det niende mest folkerike landet i verden.

I Etiopia finner vi den koptiske kirke, en kirke som har røtter fra det andre århundret. Etiopia var lenge et kristent kongerike. Like over rødehavet ligger den arabiske halvøy. Da de første muslimer møtte forfølgelse i Mekka, søkte mange av dem eksil hos de kristne i Etiopia. Muslimer vet dette, og regner egentlig kristne for venner.

Apropos muslimer; ordet Islam kommer fra ordet salaam, som betyr fred. Islam er i utgangspunktet en fredens religion.

Og, igjen, apropos Islam; det største muslimske landet er Indonesia, som er det fjerde største landet i verden med sine 250 millioner innbyggere.

Jesus var i Afrika lenge før Paulus eller noen av apostlene bragte ham til Europa. Som liten baby flyktet han til Egypt sammen med sin mor, Maria, og sin far, Josef. (Matteus 2: 13-15)

29ws30o

Så vet vi det…! Smilefjes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar