fredag 26. november 2010

Every day is different

Hverdagene går her på Makumira. Vi studerer hele dagen. Vi har stort sett én eller to forelesninger hver dag. Resten av tiden bruker vi på å lese. Det er blitt grønt og frodig her nå. Men det regner ikke så mye som vi hadde håpet. Nå er det vel snart en uke siden det regnet skikkelig. Vi håper det kommer mer, for det trengs…

Hver dag bringer nye perspektiver, både gjennom studiene og gjennom alt vi opplever her, alle folkene. Her på campus er det over to tusen mennesker på vår alder. Det er et vannvittig godt miljø. Og det skjer ting hele tiden. Folk er svært aktive. For eksempel så er det karatetrening hver morgen klokken 05:15 for de som vil det. Og det er omtrent femogtjue ivrige sjeler som stiller opp. Det er også to kor her (Stian og jeg er med i ett hver), et brassensemble, lovsangskvelder, “morning devotion” (andakt) hver morgen klokken 07:20, fotball- /volleyball- /basketballbaner som brukes hver ettermiddag, og en hel del andre ting. Hver dag møter vi nye mennesker, og hver dag sitter vi i kantina og snakker med folk, diskuterer og løser verdensproblemer.

SAM_3679

Slik ser frokosten ut. To maandazi (et lite brød kokt i olje) og en kopp med te med melk i (chai masiwa)… Frokost er ikke så viktig her. Viktigere med lunsj og middag.

SAM_3612SAM_3678

Hvor enn vi er, er Mount Meru alltid ruvende i bakgrunnen. Bildet til venstre er tatt på Makumira. Bildet til høyre er tatt i Arusha, en drøy halvtime fra Makumira…

SAM_3611

Stian og Aden. Aden er en av vaktene som patruljerer rundt på campus. Han synes jobben er veldig kjedelig, og er helt vill etter å snakke med oss når vi tusler forbi. Han snakker dårlig engelsk, så vi må alltid skjerpe swahilien når vi treffer ham. Stian er en hai på swahili.

SAM_3634

Her er pastor Samson. Han er prest i menigheten der han kommer fra, men er sent til Makumira for å utdanne seg mer. Vi var med ham på gudstjeneste i en utkantskirke en gang. Det var veldig interessant.

SAM_3658

Disse barna har blitt døpt. Her ber pastor Samson for barnas foreldre. Dette var på den første gudstjenesten. Den startet halv 8 om morgenen.

SAM_3668

Pastor Filemon har studert ett år på misjonshøyskolen i Stavanger. Det er en stund siden nå. Han var prest i denne menigheten. Pastor Samson var bare innhentet for å preke, og for å hjelpe til…

SAM_3677

I Afrika går folk på gudstjeneste. Her fra den andre gudstjenesten. Den varte i over tre timer…

Ha en vidunderlig helg! Smilefjes

2 kommentarer:

  1. Heisann !Helt fersk blogg :)Har vel ikke sjekket nytt på nettet så ofte, siden Stian var i Mali :)Det er SÅ fint/gøy å lese at dere har det så bra! Gleder meg så med dere :)Ang barnedåpen, så likte jeg at pastoren la handa på hodet til foreldrene og ba spesielt for de.Noe å ta med hjem til dåpshandlingen her hjemme ?...God helg til dere også !Hils Stian ! hilsen Sylvie.

    SvarSlett
  2. Hei igjen, så moro å lese nytt. Enig med mamma Stian mht dåpen. Vi to mødrene burde treffes, og det gjør vi sikkert, jeg gleder meg til det. Her i huset begynner det å dra seg til med ventetid - advent. Andre stresser noe veldig med jul og julebord og mat og pakker. Men det er vi velsignet fri for her i huset. I dag har jeg sydd kjole til Åshild til jul, pappa er i ferd med å gå i kjelleren og hente adventskassen og i morgen skal vi pynte litt med en krans og lys ute og inne. Vi har god tid. Nesten som i Afrika...Mandag skal vi lage kakemenn og koner ;)Onsdag begynner vi å lese om lille Ariel :)Åshild skal være med Birgit og se "veien til Betlehem" i frikirka i Lyngdal. Dramatisert av voksne og barn,- et veldig fint julespill. Pappa skal til Oslo på møte 2. des. Jacob storkoser seg på KVS og Kåve nyter livet med kjæresten sin og jeg jobber, syr, strikker, spiller, maser og klager som jeg pleier... alle er innimellom sure og sinte og glade og morsomme, irriterende og slaskete og late og spretne i tur og orden. Så alt er som vanlig her på bruket. Jula er ikke så viktig for oss i år, kjenner vi. Du er borte, pappa er borte, Kåve skal jobbe og være med farmor og kjæreste, jeg og de små reiser til mormor og morfar. Veldig hyggelig, men annerledes. I dag møtte jeg Ivar i Vanse da jeg spilte på julegateåpning Han holdt notene for meg og var veldig stolt.. han gleder seg veldig til vi skal ha velkomstfest for deg! han har invitert seg selv som hedersgjesten! Han hilser så mye.
    Kos deg videre min skjønne sønn, knuseklem fra mamma

    SvarSlett